Muzikantenboekingsburo:  De beste keus voor betere muziek!


 


 

 

 

Jean Louis van Dam

Jean Louis is een allround pianist, accordeonist, componist, arrangeur en producer met veel ervaring. Hij speelt in diverse bands en begeleide bekende artiesten als Georgie Fame, Rita Reys, Johnny Meijer, Eddy Doorenbos, Laura Fygi, Madeline Bell, Edwin Rutten, Joke Bruijs en Gerard Cox.  Hij werkte 12 jaar als pianist, componist, arrangeur en orkestleider van de Nederlandse cabaretière Tineke Schouten en deed studiowerk op inmiddels meer dan 90 cd’s. Met Gerard Cox en Joke Bruijs speelde hij accordeon en piano in de theatershow ‘De Oase Bar’ en afgelopen seizoen werkte hij als pianist/orkestleider bij de theatershow ‘Op een mooie Pinksterdag’ met Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg.

 

In de studio realiseerde hij een aantal cd-producties onder zijn eigen label: o.a. met Hermine Deurloo, Pieter Nanne (gitaarmuziek), Spaanstalige muziek (Nancy Ruth), piano cd’s met achtergrondmuziek, jazzmuziek met Carl Schulze, Max Teeuwisse en Meta de Vries en met collega Frits Landesbergen speelt hij op cd's met Joke Bruijs, Gerard Cox en Edwin Rutten. Met André Vrolijk en Mick Harren maakte hij een ode aan Willy Alberti en onlangs bracht hij de CD ‘Driven By The Wind’ met zangeres Nathaly Masclé uit waarop 12 eigen songs geïnspireerd op de muziek van Sting.

Jean Louis werkt solo, met duo, trio of complete band bij bijzondere gelegenheden, exclusieve feesten, diners, gala’s en presentaties.
Zijn repertoire is breed gevarieerd: jazzy, latin, Braziliaans, popsongs, easy listening, maar ook Hollands,
Spaans, Franstalig en klassiek repertoire. Ook kan Jean Louis ingehuurd worden als accordeonist.
Van beschaafd verzorgde achtergrondmuziek tot een bruisend feest, door Jean Louis met een enorme uitstraling gebracht en tot in details verzorgd. Kijk ook op zijn persoonlijke website: www.jeanlouisvandam.nl